A téli fagy nem csak bosszúságot okoz, ezt bizonyítják a csodálatos képek

Egyre hidegebbek az éjszakák, sőt már a nappalok is, és egyre gyakoribb a ködös idő, a fagypont alatti hőmérséklet. Az első komolyabb téli fagyok beköszönte legtöbbünknek inkább kellemetlenséget okoz, és kevesen vagyunk, akik kitörő örömmel vesszük a keményebb mínuszok térhódítását.
Ám a hideg, páradús levegő igen különleges és csodás lenyomatot hagy a természeten, nem kímélve annak legapróbb kincseit sem. Nyomot hagy a talajra lehullott leveleken, fűszálakon, a fák ágain maradt lombozaton, terméseken, de még a pókok szőtte hálókon is.
Mind-mind külön kis csoda, amit talán a nagy lótás-futás közepette nem is jut időnk észrevenni, pedig elképesztően szép látványt nyújt a  deres, fehér lepellel, vagy a zúzmarás, hajszálvékony jégkristályokkal bevont természet.
Az alábbi képek ezt a csodálatos látványt próbálják visszaadni. Gyönyörködj bennük Te is!

oszi-fagy-1 oszi-fagy-2 oszi-fagy-3 oszi-fagy-4 oszi-fagy-5 oszi-fagy-6 oszi-fagy-7 oszi-fagy-8 oszi-fagy-9 oszi-fagy-10 oszi-fagy-11 oszi-fagy-12 oszi-fagy-13 oszi-fagy-14 oszi-fagy-15 oszi-fagy-16 oszi-fagy-17 oszi-fagy-18 oszi-fagy-19 oszi-fagy-20 oszi-fagy-21 oszi-fagy-22 oszi-fagy-23 oszi-fagy-24 oszi-fagy-25

Szerző: Juno.hu

Hozzászólások

Hozzászólás