Egy város, ami nagyon emberi, nagyon szerethető – Krakkó

Jártál már valaha az egyik legszebb lengyel városban? Ha még nem, épp itt az ideje, hogy felfedezd Krakkót. Ilyenkor ősz derekán kiváltképp varázslatos, amikor a természet a legváltozatosabb színekben mutatkozik, és még nincs annyira hideg, hogy ne lehetne könnyű sétákat tenni a városban.

A történelmi emlékekkel teli bájos városkával csupán egyetlen gond van: nincs éppen a szomszédban, néhány órányi autózást viszont mindenképpen megér. Érdemes legalább egyszer az életben felkeresni, és bejárni a barokk templomokkal, középkori katedrálisokkal, reneszánsz kastélyokkal teletűzdelt várost, ahol a modernitás éppúgy helyet kapott.

Bármely évszakban, a hét bármely napján vetődj ide, mindig pezsgő élet fogad. Azonban ez a pezsgés korántsem tolakodó, vagy zavaró, sokkal inkább nyugodt, természetes és szerethető. A belváros valóban fantasztikus díszletei között aprócska, és igen bájos kávézók invitálnak pár perces szemlélődésre. Aki már járt itt, annak visszahúz a szíve ebbe a nagyon élhető, nagyon letisztult városba.

Hoztunk néhány kedvcsináló képet!

 

Krakkó főtere, a Rynek Główny mindig zsúfolásig van virágárusokkal Krakko-11

A főtéren található Krakkó egyik legszebb temploma, a gótikus Szent Mária-székesegyházKrakko-3 Krakko-19Krakko-1

Szintén a főtéren áll a Posztócsarnok (Sukiennice) - a város egyik szimbóluma a reneszánsz vásárcsarnokKrakko-8 Krakko-12

A Wawel-dombra épült Királyi vár, lábánál a Visztula kanyarogKrakko-21 Krakko-6 Krakko-4 Krakko-2

Kihagyhatatlan a fantasztikus delikát üzlet – Krakowski KredensKrakko-20

A Camelot kávéház – sejtelmes gyertyafénnyel, no meg ínycsiklandó süteményekkel csábít beülésreKrakko-10Krakko-22

A főteret keretező kávézókban soha nem áll meg az életKrakko-15

És még néhány életkép a nyüzsgő, élettel teli KrakkóbólKrakko-9 Krakko-13 Krakko-14 Krakko-5 Krakko-7 Krakko-16 Krakko-17 Krakko-18

Szerző: Juno.hu

Hozzászólások

Hozzászólás