Ha szeretted a 101 kiskutyát, feltétlenül nézd meg ezeket a képeket!

A gyerekek és felnőttek körében egyaránt jól ismert és kedvelt rajzfilm hősei valami oknál fogva csak a mesében igen népszerűek. Legalábbis erre enged következtetni az a sajnálatos tény, miszerint sok kutyatartó, pontosabban dalmata gazdi szabadul meg önként és dalolva az általa választott házi kedvencétől.
S hogy miért? Talán nincs rá értelmes magyarázat, de ha mégis találni kéne, esetleg azért, mert nem veszik a fáradtságot arra, hogy megismerjék, és kiismerjék az általuk választott társ szokásait, felmérjék igényeit. Így ha nem azt kapják, amit reméltek, már mehet is az utcára. Ha pedig a befogadásukról van szó, akkor sem tolonganak értük sorban állva.
Szerencsére azonban akad néhány jó szívű, elhivatott, állatbarát civil, akik összefogva elhatározták, hogy változtatni szeretnének ezen, így létrehozták a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesületet, azzal a céllal, hogy a kidobott, gazdátlanná vált dalmata kutyákat és keverékeiket utcáról, gyepmesteri telepekről, nem megfelelő tartás esetén gazdáktól megmentsék, elősegítsék rehabilitációjukat, és ami a legfontosabb, hogy végleges, szerető otthont – olyat, ahol ismerik és szeretik a dalmatákat  –  találjanak számukra.
Az alábbi kutyusok mind-mind szerető gazdira, meleg otthonra várnak jelenleg, amin akár Te, vagy ismerősöd is segíthet, ha úgy gondolod, hogy van hely az életedben egy pöttyös házi kedvenc számára. Lehetsz akár ideiglenes befogadó is csupán, de dönthetsz úgy is, hogy végleges otthont biztosítasz a kiválasztott kutyusnak.

 

Ő Maddy, egy tüneményes öt éves dalmata szuka, aki sajnos nagyon viszontagságos előélettel rendelkezik, jelenleg még ideiglenes befogadónál lakik, de keresi állandó otthonátMaddy_1 Maddy_2 Maddy_3 Maddy_5 Maddy_6 Maddy_7 Maddy_8 Maddy_9 Maddy_10 Maddy_11
A kíváncsi és nagyon barátságos, Kicsi névre hallgató öt hónap körüli dalmata-keverék kan sürgősen végleges otthont keresKicsi_7KICSI_1 KICSI_2 KICSI_3 KICSI_4 KICSI_5 KICSI_6
Pöttyös 1 éves ivartalanított dalmata kan. Születése óta siket, de kifejezetten ragaszkodó és figyelmes, barátságos kutyusPöttyös_1
Roni, az emberekkel nagyon barátságos, játékos 7 éves dalmata kanRoni_1 Roni_2
Ha Te is szeretnél segíteni, ezen a címen találsz bővebb információt: www.dalmatamentes.hu

Ha még nem rendelkeztél adód 1%-ról, és jelenleg bizonytalan vagy, akkor a dalmaták megsegítésére is fordíthatod. A honlapon megtalálható és letölthető a rendelkező nyilatkozat.

 

Szerző: Juno.hu

Hozzászólások

Hozzászólás