Meghalt Aradszky László

“Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt” – írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család. A hírt Aradszky László Facebook oldalán is megerősítették.
Az énekes még vasárnapis koncertezett, novemberben pedig nagy koncertet adott volna.
Aradszky 1935-ben született Budapesten. 1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary nevezetű hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal megnyerte, és ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.
A hetvenes években eltűnt a magyar nyilvánosság elől, 1986-ban tért vissza. Rengeteg helyen turnézott: 50 éves karrierje alatt sokfelé fellépett, többször járt Amerikában, Kanadában, és volt Ausztráliában is.
Az énekest otthonában érte a halál, minden előjel nélkül. Az Index megkeresésére fia, Aradszky Zsolt azt mondta, hogy vasárnap este hívták a mentőket, ám ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A temetésről később intézkednek.

Meghalt Aradszky László

Még több információ Aradszky László Facebook oldalán

Hozzászólások

Hozzászólás