Megkezdődtek a 3-as metró felújítási munkálatai – gyakorlati tudnivalók a lezárásról

Szombaton megkezdték a 3-as metró északi szakaszán az állomások felújítását, valamint a teljes, 17,3 kilométeres alagútrendszer korszerűsítését.

Felújított_3-as_metró_Újpest-Központnál

November 4-én elkezdődött a 3-as metró felújítása, lezárták a vonal északi – Újpest-központ és Lehel tér közötti – szakaszát, az érintett hat állomás felújítása várhatóan egy évig tart. Az északi szakasz felújításával párhuzamosan elkezdődik a teljes alagút korszerűsítése is, amely várhatóan 2020 végéig tarthat.
A következő egy évben a metrószerelvények helyett pótlóbusz jár: munkanapokon az első járatindulástól este 20:30-ig a Lehel tér és Újpest-Központ között, továbbá esténként, szombaton és vasárnap a teljes vonalon. A BKK a csúcsidőben 45 másodpercenként induló pótlóbuszokat közlekedtet, emellett metrópótló villamosok indulnak, továbbá bővül a lezárt vonalszakaszt elkerülő alternatív eljutási lehetőségek kínálata közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé. A felújítás ideje alatt a metró hétköznap este fél kilencig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, esténként és hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Az északi szakaszon megújul az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomás.
Ebben a kiadványban tájékozódhatsz a részletekről
Itt találod a közösségi közlekedést érintő változásokat, a pótlóbusz járatokat
Mindent a felújításról
Forrás: MTI, BKV, Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

Hozzászólások

Hozzászólás