Internetes magyar világsiker a Duna televízión

Magyarország legnépszerűbb online stratégiai- és kvízjátéka a televízió képernyőjére érkezik!
Napi szellemi-műveltségi vetélkedő indul a Duna televízióban januártól – jelentette be Szabó Edina, a csatorna igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
A világsikert is elért magyar fejlesztésű online játék, a Honfoglaló ezúttal vadonatúj televíziós vetélkedőműsorként jelentkezik. Hétfőtől péntekig három hadvezér – tudásukat latba vetve – mérkőzik meg egymással Magyarország megyéiért. Minél több területet foglalnak el, annál több pénzt nyerhetnek, de minden alkalommal csak egy győztes lehet. A játékban feleletválasztós és tippelős kérdések is lesznek.
Ki nyer? Aki bátran támad? Aki okosan védekezik?
Az adások győztes hadvezérei a bajnokok hetén még keményebb küzdelemben mérik össze tudásukat.
Szabó Edina elmondta: a Honfoglaló televíziós formátumával a Duna televízióban találkozhatunk január 2-ától, minden hétköznap 19.30-tól. December 25. és 29. között közismert emberekkel mutatják be a játékszabályokat.
juno honfoglalo 1106
A mediaklikk.hu/honfoglalo címen látható, hol várják játékosok jelentkezését.
A kérdések a magyar kultúrához, történelemhez, irodalomhoz kapcsolódnak. Amíg az utóbbi két évtizedben a televíziós társaságok jellemzően megvásárolt formátumot sugároztak, a közmédia több sajátot alakított ki, mint A dal, A felszállott a páva és a Virtuózok, most pedig hazai fejlesztésű napi vetélkedővel jelentkeznek.
Szabó Edina úgy gondolja, hogy aki szereti a honfoglalót az interneten, az a televíziós formátumot is imádni fogja. “A tudás itt valóban hatalom lesz ebben a játékban” – jegyezte meg.
Forrás: MTI.hu, mediaklikk.hu

Hozzászólások

Hozzászólás