Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, a Kultúrmacska a te helyed!

És hogy pontosan mit is takar a név? Hát persze, hogy egy olyan kávézót, ahol gyönyörű és meglehetősen játékos cicák társaságában fogyaszthatod el a kávédat.
Veszprém csendes kertvárosi övezetében bukkanhatsz rá a Kultúrmacska kávézóra, ami inkább hasonlít egy meghitt, családias hangulatú, vendégszerető kis fészekhez, mint egy tipikus kávézóhoz. Persze, hogy is lehetne egy megszokott kávézóhoz hasonlítani, mikor itt a kávé mellé még hét, különlegesen szép és pajkos cicus is “jár”. A Kultúrmacska ugyanis nem csak nevében macskás, hanem ízig-vérig az, nem is akármilyen cicákkal benépesítve. Ez a hely igazán azok számára kuriózum, akik szintén nagy macskabolondok, és többek között nem idegenkednek attól, hogy kávéjuk elfogyasztását nem fogják tudni zökkenőmentesen véghezvinni, mert ebbe a szőrgombócoknak is lesz némi beleszólása.
Ide egyébként nem is azért ugrik be az ember, hogy egy gyorsan felhörpintett kávétól új erőre kapva tovarohanjon a szürke hétköznapok taposómalmába, hanem leginkább a cicák miatt. Hiszen a hangsúly valójában nem is annyira a kávén, teán, süteményen van, hanem a szőrgombócokon. Ők a hely urai, akik még akkor is képesek felkelteni az érdeklődésedet, ha többségében csak henyélnek valahol kedvenc pihenőhelyükön. Ezek az állatok ugyanis megjelenésre is meseszépek, már csupán nézegetni is élmény őket, hisz egytől-egyig fajtatiszta, gyönyörűen ápolt, és különleges fajtájú cicáról van szó.

Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, akkor a Kultúrmacskát ne hagyd ki!Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, akkor a Kultúrmacskát ne hagyd ki!

Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, akkor a Kultúrmacskát ne hagyd ki!

A macskás kávézók nem számítanak különlegességnek a Távol-Keleten, főként Japánban kedvelik az efféle szórakozóhelyeket, de Európában, jelenleg Bécsben és Londonban is van egy-egy, sőt már Budapesten is működik, nem is egy. Veszprémben azonban a Kultúrmacska az első ilyen jellegű vállalkozás, és valljuk meg, van is létjogosultsága, azok körében mindenképp, akik imádják a cicusokat.

Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, akkor a Kultúrmacskát ne hagyd ki!

Ez a hely a hosszas időzésről szól, a kikapcsolódásról, a játékról még felnőttként is, arról, hogy ráébredj, ezek az állatok mennyi mindent tudnak nekünk, rohanó szürkeségbe belefásult embereknek nyújtani.  A cicatársaság egyébként elég vegyes, már ami a fajtát illeti: van két bengáli, két brit rövidszőrű, egy skót lógófülű, és két maine coon. Temperamentumban is vannak különbségek köztük, de abban hasonlítanak, hogy mindannyian nagyon barátságos, játékos cicák.

A macskák érdekében van néhány szabály, melyeket be kell tartani (cipő levétel vagy helyette a cipőre húzható lábzacsi), óvatosan, kulturáltan, csendben illik a cicákhoz közeledni, és ami a legfontosabb, hogy 8 éves kor alatti  látogatókat a kávézó nem fogad. Nyilván vannak, és lesznek is, akik ezekkel a szabályokkal nem értenek egyet, azonban ezek mind a cicák érdekeit szolgálják, és mint említettük, itt ők az urak.

IMG_20171020_120614 IMG_20171020_120622 Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, akkor a Kultúrmacskát ne hagyd ki! Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, akkor a Kultúrmacskát ne hagyd ki! Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, a Kultúrmacska kávézót ne hagyd ki! Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, a Kultúrmacska kávézót ne hagyd ki! Ha Veszprémben jársz, és imádod a cicákat, a Kultúrmacska kávézót ne hagyd ki!

Persze nem tisztünk bárkit is meggyőzni arról, hogy a macskák mennyire nagyszerű állatok, és természetesen a cicákat nem kimondottan kedvelőknek nem ajánljuk jó szívvel a kávézót, még a lenyűgöző fotók láttán sem, de hozzátesszük, hogy lehet, hogy épp az itteni élmények kapcsán változna meg a cicaellenesek véleménye. De ezt mindenki döntse el maga.
Cím: Veszprém, Madách Imre u. 13.
Nyitvatartás:
H: ZÁRVA
K-SZe-CS-P: 12.00-20.00
SZo-V: 10.30-20.00

Fotó: juno.hu; és kulturmacska.hu

Hozzászólások

Hozzászólás