20 békebeli adventi kalendárium, melytől lélekmelengető időutazásban lesz részed

Kétségtelen, hogy a gyerekek számára az adventi kalendárium a karácsonyt megelőző időszak legszebb, legizgalmasabb részét jelenti. Régebben kartonpapírból készült, kinyitható ablakocskái mögött színes képek meséltek a karácsony történetéről, Jézus születésével a középpontban.
Manapság, amikor a karácsony sokak számára csupán az ajándékok ünnepe lett, az adventi naptár ablakocskái mögött rendszerint édességek, vagy aprócska játékok rejlenek, mintegy ízelítőt nyújtva a csemetéknek a szentestén várható ajándéközönből.
Az első nyomtatott adventi naptár 1903-ban jelent meg (egyes források szerint 1904-ben). A “Münchner Weihnachtskalender” Gerhard Lang nevű müncheni nyomdásznak köszönhetően látott napvilágot, melynek 24 ajtaján kis történet olvasható, hogy mi mindent kell még elintéznie a Jézuskának, a Mikulásnak és az angyalkának karácsonyig.
Az utóbbi években az adventi naptáraknak számos változata terjedt el, amelyek – a gyerekek legnagyobb örömére – már nem csak édességeket, hanem apróbb ajándékokat is rejtenek. Mi azonban most nem a modern kori naptárak közül szemezgettünk, hanem visszarepültünk kicsit az időben, és a múlt századi naptárak békebeli hangulatát hoztuk el, melyek szerintünk sokkal lélekmelengetőbbek, mint a mai modern társaik.
Reméljük, Te is örömödet leled az időutazásban!

16 békebeli adventi kalendárium, melytől lélekmelengető időutazásban lesz részed16 békebeli adventi kalendárium, melytől lélekmelengető időutazásban lesz részed16 békebeli adventi kalendárium, melytől lélekmelengető időutazásban lesz részed16 békebeli adventi kalendárium, melytől lélekmelengető időutazásban lesz részed

Tipp: 31 könnyen, gyorsan elkészíthető adventi kalendárium

Hozzászólások

Hozzászólás