Karácsonyfadíszek a természet kincseiből – filléres ötletek a természetből

A természet kincseiből igazán egyedi karácsonyfadíszeket készíthetünk, melyek túl azon, hogy nagyon mutatósak, még a pénztárcánkat is kímélik. Egy minimális hozzáadott munkával, némi kézügyességgel igazán káprázatos díszeket akaszthatunk majd karácsonyfánkra. És mivel még bőven van idő a karácsonyfa állításig, ezeket a díszeket könnyűszerrel el is lehet készíteni szentestéig.
A díszekhez való alapanyagok beszerzése terén persze előnyben van az, akinek saját kertje van, és netán még dió, mandula, vagy épp fenyőfa is található benne, hisz az alábbi díszek alapanyagát könnyedén összegyűjtheti a kertből is. Ennek hiányában kerekedjünk fel, és erdei séták során gyűjtsük össze a hozzávalókat, például fenyőtobozt, makkot, a diót, mandulát piacon, a fahéj rudat pedig élelmiszer üzletben vagy hobbiboltokban szerezhetjük be legkönnyebben.

***

1. Fenyőtobozokból is nagyon szép, látványos díszeket készíthetünk. Ráadásul a fenyőtoboz a karácsonyi ünnepkör legjellegzetesebb természetes díszítő alapanyaga. A képre kattintva megtalálod a bagoly dísz készítésének menetét.Karácsonyfadíszek a természet kincseiből - filléres ötletek a természetből

Karácsonyfadíszek a természet kincseiből - filléres ötletek a természetből

2. A régi idők karácsonyfáiról nem hiányozhatott az arany vagy ezüst köntösbe öltöztetett (festett, vagy alufóliába csomagolt) dió dísz. Arany (vagy tetszés szerint bármilyen más) színű festék spray-vel fújd le a diókat, majd hagyd megszáradni. Piros szalagból köss rá masnit, erre pedig cérnából egy akasztót, és a masnit pillanatragasztóval rögzítsd a dióra.

Karácsonyfadíszek a természet kincseiből - filléres ötletek a természetből

3. Ősszel, az erdőt járva érdemes összegyűjtögetni a dísznek való makkocskákat, hogy később dekorációként felhasználhasd majd. Célszerű olyan terméseket gyűjteni, amin még rajta van a kalap is, lehetőleg szárral. Fesd le a makkok kalapját csillámporos festékkel (vagy vond be sima ragasztóval, és hempergesd meg csillámporban), a szárukra pedig köss egy cérnát akasztónak.

Karácsonyfadíszek a természet kincseiből - filléres ötletek a természetből

4. A mogyoró koszorú készítésének menetét megtalálod a képre kattintva

mogyoro_disz

5. A fahéj nemcsak a karácsonyi sütemények közkedvelt fűszereinek egyike, hanem a téli dekorációk elengedhetetlen kelléke is egyben. Ehhez a díszhez 5 db fahéj rudacskára lesz szükséged, amiket ragasztópisztollyal illessz egymáshoz nagyjából a képen látható módon. Az egyik csúcsán fűzz át egy madzagot akasztónak.

6. Tetszőleges számú fahéj rudat fogj össze, kösd át szorosan egy szép szalaggal, amit kedved szerint dekorálhatsz is. Talán ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis mutatós dísz.

7. A fahéj háromszög is roppant mutatós, a három rudacskát szintén ragasztópisztollyal illeszd egymáshoz, az egyik sarkára ragassz egy örökzöld ágacskát (itt műfenyő ágat ragasztottak rá, de mutatósabb, ha élő ággal díszíted). A képre kattintva megtalálod az elkészítés menetét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás