Hamarosan itt van advent első vasárnapja – a 12 legjobb adventi vásár az országban

Hamarosan itt van advent első vasárnapja, ezzel együtt pedig az adventi vásárok is kezdik nyitogatni kapuikat. Persze a  legtöbb nagyvárosban már meg is nyitottak a vásárok, azonban van, ahol csak pénteken indul be a téli vásári szezon.
Az ünnepi hangulat a legtöbb ember számára nem jön csak úgy magától. Nincs egy gomb, amit december 1-én megnyomva egy csapásra karácsonyváró ünnepi hangulatba lendülünk. Jó lenne, de sajnos nem így megy, azonban tenni lehet érte számos dologgal, hisz erre sincs egységes recept, ami mindenkiből egyaránt előcsalja ezt a belső érzést.
Kinek egy remek karácsonyi film, vagy zene hozza meg a kedvét, kinek a lakásba kihelyezett meseszép fények teremtenek ünnepi hangulatot. Sokak számára pedig az adventi vásárok sajátos hangulata, a levegőben szálló forralt bor és puncs illata, a frissen sült kürtős kalács cukros aromája, a bódékat keretező fények együttes látványa és illatorgiája az, ami ünnepváró hangulatot csal elő.
Szemezgettünk néhány hazai adventi vásár közül (a teljesség igénye nélkül), nézzetek körül, hogy hova és milyen programokért érdemes ellátogatni idén!

***

 

Székesfehérvár – Fehérvári Advent

2017. december 1-24.

  A részletes programért kattints ide >>

Székesfehérvár belvárosa ünnepi díszbe borul, szépen feldíszített bódék között andaloghatunk ajándéktárgyak után kutatva, a Városház tér ünnepi színpadán pedig óvodás és iskolás zenés színjátékok, karácsonyi műsorok közül válogathatunk. A Püspöki Palota pompázatosan díszített adventi udvara is minden hétvégén megnyílik az érdeklődők előtt.

Veszprém – Illatos Advent

2017. november 24. – december 31.

A részletes programért kattints ide >>

A karácsonyi várakozás heteiben betlehemi jászollal, forralt borral és frissen sült kürtöskaláccsal várják a kicsiket és nagyokat. A szervezők minden eddiginél látványosabb díszvilágítást ígérnek.

 

Győr – Adventi Téli Fesztivál és Vásár

2017.december 1-23.

A részletes programért kattints ide >>

Igen gazdag programkínálattal számolhat az, aki Győrbe látogat, hiszen az érdeklődők számára a mindenki karácsonyfája és az adventi koszorú mellett lesz kisvonat, körhinta, Mikulás-szán, állatsimogató, jégpálya, továbbá ismét megcsodálhatják az idén sok újdonságot kínáló zenés fényjátékot is.

Pécs – Adventi Vásár

2017. december 1-23.

A részletes programért kattints ide >>

Fényfestés, épületvetítés, zenés programok, forralt bor – ez vár a Széchenyi térre látogatókra.

Sopron – Karácsonyi Vásár

2017. december 1-23.

A részletes programért kattints ide >>

Sopron meghitt belvárosában, a Fő téren rendezendő Adventi vásárban kiváló ajándékokat találhatunk a legkiválóbb hazai kézműves remekek között. A forralt borra vágyók a soproni borvidék boraiból kóstolhatnak, és válogathatnak a számos meleg finomságok közül. Az ünnepvárás meghitt hangulatát emeli a vasárnaponkénti közös gyertyagyújtás.

Gödöllő – Adventi Kastélynapok

2017. december 9-28.

A részletes programért kattints ide >>

A gyermekeknek szóló programok mellett a kicsik és nagyok ajándéktárgyakat, karácsonyi díszeket készíthetnek a kézműves-foglalkoztatóban. A kézművesek és iparművészek karácsonyi vására minden korosztály számára tartogat programot. A felnőtteket karácsonyi koncertekkel és operaelőadásokkal várják a kastélyba.

Szeged – Karácsonyi Hetek

2017.11.24. – 12.24.

A részletes programért kattints ide >>

A Szegedi Dóm tövében a hazai kézművesipar remekművei mellett Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusa várja a kicsiket és szüleiket. A Szegedi Karácsonyi Hetek számtalan meglepetés programmal és egy imádnivaló gasztro-helyszínnel is várja az ünnepi forgatagban megéhezett vendégeit: a Dugonics Téren karácsonyi lacikonyha, melegedő és forralt borozó üzemel.

 Debrecen – Adventi Vásár

2017.11.25. – 12.23.

A részletes programért kattints ide >>


Meghitt karácsonyi hangulattal és színes programokkal várják a vásárra látogatókat. Az adventi forgatag idén egy több mint 30 méter magas óriáskerékkel is kiegészül – a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére.

 

Eger – Egri Advent

2017.11.26. – 12.24.

A részletes programért kattints ide >>

Lélegzetelállító karácsonyi díszkivilágítás a Dobó téren, az ország legszebb karácsonyfája és legszínesebb zenei programja várja az Egerbe látogatókat. Jégpalota családi kézműves és gyermek játszóházzal, fotósarokkal, diakuckóval, kreatív sütiműhellyel. Igazi egri gasztro-örömök, különleges forralt borok, kézműves vásár egy csodás barokk belváros hangulatával – kell ennél több?

Miskolc – Adventi Fesztivál

2017. december 1-23.

A részletes programért kattints ide >>

Fantasztikus fények nappal és este, sztárfellépők, hatalmas adventi naptár, óriáskerék, az ország legnagyobb szeretetdoboza, gasztronómia és kézműves termékek karácsonyi vására – teljesen új látványt ígérnek az ide látogatóknak.

Szombathelyi Advent

2017.11.24. – 12.23.

A részletes programért kattints ide >>

Idén új környezet, új díszkivilágítás várja a város lakóit a Fő téren és környékén. Új látványelem lesz a Szentháromság szobor mellett felállított „Rudolf” -, egy közel 8 méter hosszú, 3 méter magas, 3D interaktív szarvas-szán kompozíció.

Kecskemét – Téli Fesztivál

2017.11.25. – 2018.01.01.

A részletes programért kattints ide >>


A kecskeméti karácsonyi vásáron kézművesek, iparművészek és számos program várja az érdeklődőket, a város főterét pedig a forralt bor, mézeskalács és sült gesztenye csodálatos illata lengi be.

 Ha szeretnéd tudni, hogy a felsorolt helyszíneken túl még hova érdemes ellátogatni, itt megtalálod az össze többi adventi vásárt >>

Hozzászólások

Hozzászólás