Ezen a varázslatos északi vidéken él az “igazi” Mikulás – kukkants be a Mikulás műhelyébe!

A napokban Joulupukki, a finn Mikulás éppen Magyarországra látogatott, így nem kellett messzire utaznia annak, aki találkozni szeretett volna vele. Ám ha valaki inkább arra kíváncsi, hogy hol található az “igazi” Mikulás főhadiszállása, és az év nagy részét milyen mesébe illő helyen tölti, Finnországba, pontosabban a sarkkörön fekvő Rovaniemibe kell ellátogatnia.

Ezen a varázslatos északi vidéken él az "igazi" Mikulás - kukkants be a Mikulás műhelyébe!

Ki ne lenne kíváncsi, hol éli mindennapjait az “igazi” Mikulás, aki a napokban Magyarországra is ellátogatott? Nos, az öreg fehérszakállú hivatalos otthona a finn néphagyomány szerint a varázslatos Lappföldön, a finn-orosz határ közelében fekvő Korvatunturi hegyen (Fül hegy) található. Műhelye azonban – ahova turisták is ellátogathatnak -, az Északi-sarkkörön, Lappföld fővárosában, Rovaniemiben található. A várostól mintegy nyolc kilométerre északra, a behavazott mesevilág közepén található  műhelyfalvában egész évben minden a Mikulás – vagy ahogy ott mondják, Joulupukki – és a karácsony körül forog.

Ezen a varázslatos északi vidéken él az "igazi" Mikulás - kukkants be a Mikulás műhelyébe!

Aki van olyan szerencsés, hogy részese lehet a Mikulás turizmusnak, és személyesen is ellátogat a fenyőerdővel körülölelt Mikulás műhelyfalvába (Santa Claus Village), az egy röpke időre visszarepülhet a gyerekkor csodákkal teli mesevilágába, és bepillanthat Joulupukki műhelyébe, ahol szorgos kis manói buzgón serénykednek, postahivatalában pedig megtekinthető a világ minden tájáról érkező levelekből összeállított válogatás.
Ezen a varázslatos északi vidéken él az "igazi" Mikulás - kukkants be a Mikulás műhelyébe!

Mikulásfalva (Santa Claus Village)

Az alábbi videók lélegzetelállító tájakra kalauzolnak el, és megnézheted, milyen az, amikor a Mikulás a rénszarvas húzta szánján szeli át a gyönyörű, havas tájat.

 Ha ide kattintasz, a Mikulás tévécsatornáján sok érdekes dolgot olvashatsz magyarul is >>

Hozzászólások

Hozzászólás